Small glass building connects 2 historic Singapore shophouses into unique retail experience

From Inhabitat.com writer Lori Zimmer: “Singapore’s innovative Space Asia Hub is an architectural mash-up that consists of two historic buildings connected by a modern addition. Designed by WOHA Architects, the 40,000 square foot complex incorporates a charming white villa, a modern glass block building, and a larger open plan shophouse.  Situated in Singapore’s Arts District, Space Asia Hub seeks to engage visitors with both architecture and furniture design on an experiential level.  The Villa, a historic white bungalow, has been transformed with a large kitchen.

“The Heritage House is a historic conservation shophouse. WOHA revamped the interior with an industrial tone that compliment the loft-like floors. Natural skylights flood the interiors with light that filters in through wooden rafters as well as an outdoor courtyard that features a three-storey living garden wall for both employees and customers to enjoy.  Connecting the two historic buildings is the modern ‘Glass Block’, which displays colorful furniture collections that can be seen from the outside.”  Full article with image gallery here.

About these ads

Building urban neighborhoods by promoting their fundamental building block: small, adaptable buildings.

Follow us on Twitter

Email address

Blog Stats

  • 93,328 unique views all-time

Flickr Pool

Tassafaronga Village, Oakland CA

More Photos

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,036 other followers